Sex energier för flow

Titta på de 6 energierna för att få mera FLOW i livetVi har alla en massa energi. Energi att använda till en mängd saker i livet. Självklart eftersträvar många en hög energinivå som stärker, förgyller skapar en känsla av värme eller kanske en situation med ett jämnt flöde av lugn och harmoni.

Även frustration är energi. Allt handlar om hur du använder din energi, blir medveten om vad som ökar respektive dränerar dig på energi och agerar därefter.

Tänk dig metaforen av ett rör, ett rör där det flödar med vatten. Vatten som skall vattna din trädgård och få dina blommar att växa. Om röret läcker, det kanske t.o.m sprutar ut vatten, eller ditt rör är fyllt av slam som blockerar vägen,  så får inte dina blommorna vatten och kan blomstra. Vi kan dock lära oss att hantera våra energier och vattna livets trädgård.


Vi ser att vi i livet har 6 huvudsakliga energier som påverkar ditt välmående. Här får du hjälp att hantera De 6 Energierna:

Läs dessa och fundera på:

Var behöver du investera mera eller sluta slösa?

  1. Tid
  2. Pengar/resurser 
  3. Kreativitet
  4. Relationer – support
  5. Njutning/nöje
  6. Hälsa

När du nu tittar på ditt liv ser du säkert områden, stora eller små som inte riktigt är i den balans som du önskar. Så är det för oss alla från tid till annan. Är det inom någon av energierna som det läcker ut, eller finns det något ”skit i röret” som stoppar att flödet?

 

Är du intresserad av att göra en förändring?

Titta igen –  Var behöver du investera mera eller sluta slösa?

Är det tiden du skyller på eller är det din hälsa som ställer till problem?

  1. Skriv ner vad du observerar – allt du lägger märke till.

Det kan vara just det att du ständigt faller i fällan och säger ”jag har inte tid” – men är det verkligen sant?

2. Om du skulle kunna börja med något litet – vad skulle det kunna vara?
Vad är viktigast just nu? Skriv ner liten sak – en liten konkret uppgift som du är villig att börja med NU, inom 14 dagar för att minska energi-dränaget.

Ofta vill vi göra så mycket. SÅ mycket att det blir omöjligt och svårt, vilket gör att vi skjuter på det. Därför skall du börja med en liten sak i taget. Gör det enkelt. Det kommer att ge resultat.

Vill du lära dig mera om de 6 energierna och få stöd och support för att bli mer medveten om dina energier och hur du skall få mera FLOW i livet?

Kontakta oss här så får du mera information

 

Följ oss på Toppkraftsbloggen se här bredvid

Ämnen: KarriärMentorVälja coachLivs- och KarriärplanCoachingLedarutvecklingEnergi

   Written by Catrine Berndtson
Scroll Up