Utvecklande Ledarskap

Kursen i Utvecklande Ledarskap ger dig insikt och träning i de förmågor som mest gynnar individen och organisationen. Allt som krävs för ett coachande och ändå tydligt, modernt ledarskap. Vi i Gröna Linsen erbjuder öppen kurs 2 ggr om året samt företagsanpassade program. Se exempel bild.

Förhållningssättet med respekt, öppenhet och förståelse för olikheter är det grundläggande även för dig som ledare och stämmer väl med ledarskapsmodellen, Utvecklande Ledarskap.

Ledarstilen kännetecknas av att ledaren uppträder som föredöme och agerar utifrån en synliggjord värdegrund. En utvecklande ledare inspirerar och stimulerar till delaktighet och kreativitet samt visar personlig omtanke för att ge stöd - men också för att konfrontera i ett gott syfte, för både för individen och för organisationen. I kursen får du dessutom ökad kunskap om destruktiva beteenden och hur du kan använda k "smart power" dvs social smidighet för att skapa tydlighet och långsiktiga resultat med känsla och förnuft.

I programmet får du ökad självkännedom om dina beteenden som ledare. Du får träning och coaching för att utveckla de beteenden som är värdefulla för framgångsrika ledare och vetenskapligt bevisat skapar motiverade medarbetare och lönsamma organisationer. Det omfattar  även träning i det coachande ledarskapet och hur du skall kommunicera för att skapa den miljö som får medarbetare att växa och ta ansvar. UL som är utvecklat och kvalitetssäkrat av Försvarshögskolan har funnits på den svenska kommersiella marknaden sedan 2004 och tillämpas idag av många framgångsrika företag och organisationer i Sverige och internationellt.

Programmet omfattar 4 dagars utbildning( 3+1 dagar) , en 360- graders ledarbedömning samt ett individuellt coachingtillfälle.

Målgrupp:

Alla chefer inom ett företag, en organisation eller myndighet.

Utvecklingsmål:

  • Analysera, reflektera och medvetet utveckla sina dagliga handlingar.
  • Skapa förståelse för 360- graders utvecklingsinstrumentet ULL.
  • Få verktyg för att utvecklas till en så kallad Utvecklande Ledare.
  • Få verktyg för att utveckla den egna arbetsgruppen samt ta fram en personlig utvecklingsplan.

Nästa kursdatum 2020:

Dag 1-3:  13-15 Oktober + Dag 4: 12 november 2020.

Nästa kursdatum är Februari/Mars 2021.

Inbj Utvecklande ledarskap okt 2020 GL

Anmäl dig här: Anmäl dig idag!

 

Scroll Up