Ledadigsjälv

Nu när det är så mycket osäkerhet i livet behöver DU BLI DITT BÄSTA JAG. Skapa förutsättningar så att du mår bra och kan vara den du vill vara mot andra. . I SVT idag 20200324 talade man om just detta. Här nedan får du tipsen om hur du kan leda dig själv istället för att fastna i osäkerhet och stress.

 

Tips från coachen för att leda dig själv
Bli ditt bästa jag

1. Skapa rutiner som stödjer dig
Behåll i möjligaste mån dina vanliga rutiner – hur den nu ser ut hos dig fast du är hemma. Klä dig för jobbet, sminkning, rakning och gör dina rutiner om det är att träna, meditera eller annat. Klä på dig och gå ut som om du gick till jobbet. Ta pauser och skapa träningstillfällen där där du är på de tider du brukar eller skapa ramar som funkar. Kanske en promenad, yoga eller gymträning på video?

2. Utmana dina slutsater och sluta älta

Nu gäller inte de gamla sanningarna för ingen vet svaren. Ingen har varit med om detta förut. Utmana – kanske till och med släng bort det gamla och skapa något helt nytt. Ett nytt fokus som gynnar dig bättre? Ex vis om du tänker ” det här är för svårt för mig” så får du ju rätt…Men om du istället växlar fokus till ”jag klarar av det här” då kan du hitta nya lösningar som hjälper dig framåt.

3. Identifiera vad du kan påverka

Det är lätt att fastna i omständigheter och skylla på att andra gör fel. Fokusera på vad du kan påverka, där du kan ta ett litet steg och GÖR DET.

4. Vad är viktigt? 

  • för dig själv
  • för omgivningen ( familjen, vänner runt om kring dig)
  • för företaget/arbetsplatsen

Här kan det vara värdefullt att klarlägga det som egentligen är viktigt för dig. Kartlägg dina Livsintentioner/ värderingar – vem du är villig att vara. Om du är ovan vid detta – ta hjälp av en coach, se nedan.

5. Var tacksam för det du redan har

Reflektera över det du är tacksam över här och nu. Prick nu. Det lugnar och minimerar stress. Ta vara på det du redan har. Skriv ner det och läs det som du är tacksam över varje dag.

6. Ha en ”Grön lins” mot dig själv

Se dig själv som en hjälte som gör sitt bästa här och nu. Beröm och bekräfta dig själv för det du åstadkommit idag med din bästa förmåga. Du har själv dina egna svar. Ta dig framåt ett steg i taget.

Var inte rädd för att ta hjälp!
Med en oberoende part att prata med kan du bolla dina tankar, få nya perspektiv och verktyg samt stöd för att skapa tydlighet och fokus.

Du minimerar stressen och kan bli mer tydlig.

Vi kan hjälpa dig att kartlägga dina livsintentioner och ge dig verktyg att hantera krisen. Ensam är inte stark – kontakta en coach.
Börja med ett förutsättningslöst möte.

Beställ första Coachmötet


Vänligen
Catrine Berndtson | catrine@gronalinsen.se

Ämnen: LedarskapCoachLivs- och Karriärplangrönalinsenpsykosociala arbetsmiljönstresshanteringtränahjärnanhälsaminskastressbalansilivet

   Written by Catrine Berndtson