Så här blir du tydlig som ledare och får mera flow

Att utveckla dina medarbetare är som att vattna dina blommor. De kräver ständig ompyssling och omtanke, kärlek och vill bli sedda. Regelbundet. Inte bara en gång om året – för vad händer då?

Jo de vissnar, tappar sugen och blir inte så vackra, blommar inte så mycket…

 

Samtidigt gäller det att ansa de stjälkar som är vissnande, ta bort det som tar energi och omplacera de blommor som inte längre passar i rabatten eller buketten. De kanske kan så ett nytt frö någon annan stans, där de passar bättre?  Alltför många chefer undviker att fatta viktiga beslut. Det kan vara så enkelt som att följa upp beslutade åtgärder eller definiera vägen framåt – det kan leda till ett destruktivt ledarskap, som skapar stress och ohälsa.

Hur gör man som ledare för att få rabatten att blomma över tid?

Ja egentligen är det enkelt, men det är just det enkla som är det svåra. Och det fordras träning för att det skall bli naturligt.

I kursen UL, Utvecklande Ledarskap får du insikter, träning och feedback på hur du som ledare kan bli en bättre lyssnare, visa mera omtanke, inspirera och bli mera tydlig gentemot dina medarbetare i din roll som chef för att få medarbetarna att blomstra.

Så här har våra kursdeltagarna växt och får sina medarbetare att växa efter UL-kursen:

  • ”Jag har förstått hur betydelsefullt mitt eget agerande är.”
  • ”Jag har lärt mig massor, ökad självinsikt och jag kan mera än jag tror. Härligt med support från triaden.”
  • ”Jag har fått en större insikt om beteendens betydelse och påverkan.”
  • ”Nu vet jag hur man behöver sträva för att bli en bra Utvecklande Ledare.”
  • ”Jag har fått konkreta verktyg att ta med mig i mitt ledarskap.”
  • ”Jag har fått struktur och coaching samt förstått att det Utvecklande Ledarskapet är det moderna ledarskapet.”
  • ”Jag har lärt mig att lyssna och att låta mina medarbetare komma med lösningen själva.”
  • ”Jag har blivit bättre på att lyssna, involvera och ta den tid som behövs, att inte berätta och lösa allt själv.”

Vill du veta hur du kan göra, läs mera här:

 

 

Ämnen: LedarskapKarriärCoachUtvecklande Ledarskap

   Written by Catrine Berndtson